Előfizetői tartalom

Megmozgatta a jegybank a jen árfolyamát

Portfolio
A japán jegybank sem a mennyiségi lazítás paraméterein, sem pedig a kamatokon nem változtatott ma döntése során. Eszerint az irányadó kamat maradt -0,1%, a mennyiségi lazítás mértéke pedig évi 80 ezer milliárd jen. A Bank of Japan gazdaságról alkotott képe nem változott, eszerint folytatódik a mérsékelt javulás, bár a feltörekvő országok lassulása a termelés és az export növekedése lanyha maradt.

A jegybank a tavaszi értékeléséhez képest optimistábban látja a az ingatlanberuházások és az állami beruházások trendjét. (Előbbi kis megtorpanás után folytatta az emelkedést, utóbbi esetében pedig a visszaesés mértéke lassult.) A BoJ továbbra is kitart azon állítása mellett, hogy az infláció a 2%-os cél közelébe fog gyorsulni, igaz, rövid távon a fő mutatót akár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés