Előfizetői tartalom

Ömlenek a Brexit-adatok, aggódhatnak a piacok

Portfolio
Két új, "természetesen" ellentmondásos közvélemény-kutatási eredmény jelent meg a brit EU-kilépésről tartandó népszavazás kapcsán: a BMG online felmérése szerint 45-41 arányban a távozást akarók vannak többségben, A ComRes telefonos felmérésében viszont 46-45-re vezetnek az EU-pártiak. Az utóbbi nyolc nyilvános kutatásból ez volt az egyetlen, amelyik a "Remain" győzelmét jósolta. Ennek megfelelően fordulnak a "poll trackerek" eredményei is.

Több intézmény is szorgalmasan vezeti a megjelenő közvélemény-kutatási adatokat, és ezekből (kissé eltérő módszertannal) összegyúrják a brit népesség Brexit-témában mutatott preferenciáit. Ezekben az utóbbi két felmérés eredménye még nincs benne, de így is érdemes nyomon követni a robusztus számítások alakulását: A Financial Times az utolsó hét poll eredménye...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés