Előfizetői tartalom

Brüsszelben szitokszó lett a megszorítás

Beke Károly, Brüsszel
Egyelőre inkább az eddigi eredményekre büszkék az uniós politikusok, mindenki a saját érdemeit magasztalja, a francia jegybank elnökének ugyanakkor voltak konkrét javaslatai a jövőre nézve is - ez a tanulsága a Brussels Economic Forum panelbeszélgetésének, mely az EU jövőjéről szólt. Az Európai Bizottság elsőszámú gazdasági konferenciáján az volt az ember érzése, hogy legszívesebben kitörölnék az európai szótárakból a megszorítás kifejezést azok után, hogy több országot megszorítási spirálba kergettek Brüsszelből.

A mai esemény nem a megszorításról, hanem az európai gazdaság megújításáról szóladta meg a Brussels Economic Forum alaphangját Marco Buti, az Európai Bizottság gazdasági ügyekért felelős igazgatója. Kis túlzással ő volt az első és az utolsó, aki kiejtette a szitokszót a teremben. Buti megnyitója után Mario Draghi EKB-elnök lépett a szószékre, és keményen ostorozta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés