Előfizetői tartalom

Minden idők harmadik legnagyobb többletét produkálta Magyarország

Portfolio
2016. áprilisban az export euróban számított értéke 5,1%-kal nőtt, az importé 1,9%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest. Ennek fényében nem csoda, hogy újra közel egymilliárd eurós többlet keletkezett a külkereskedelmi mérlegben: a 959 millió eurós aktívumnál nagyobbat eddig csak kétszer láttunk.

A magas áruforgalmi többlet nem meglepetés, hiszen áprilisban végre az ipari termelés is meglódult, amit jellemzően a kiviteli teljesítmény is azonnal követni szokott. Ehhez képest annyiban azért kicsit más a minta, hogy az 5,1%-os éves növekedés nem mondható óriásinak, a magas többletben legalább ennyire szerepet játszik az, hogy (igaz, magas bázisról) az import 1,9%-kal visszaesett....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés