Előfizetői tartalom

Egyre jobban aggódik a Világbank a globális gazdaságért

Portfolio
A januári 2,9%-ról 2,4%-ra rontotta le a világgazdaságra vonatkozó idei növekedési előrejelzését a Világbank. A szervezet indoklása szerint a makacsul alacsony nyersanyagárak, a fejlett piacokat sújtó visszafogott kereslet, a gyengélkedő világkereskedelem, illetve tőkeáramlások lassulása együtt vezetett ahhoz, hogy a kilátások nem egész fél év alatt érdemben romlottak.

Az idén januári 0,4 százalékpontos (3,3%-ról 2,9%-ra) lefelé módosítást követően júniusi elemzésében a Világbank 2,9%-ról 2,4%-ra vágta le a világgazdaság idei növekedésére vonatkozó előrejelzését. A döntést az alacsony nyersanyagárak, a gyenge fejlett piaci kereslet, a kedvezőtlen világkereskedelmi és tőkeáramlásai folyamatok együttes fennállásával indokolták....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés