Előfizetői tartalom

Aggasztó jelek az amerikai kötvényhozamokban

Portfolio
A nagyon gyenge pénteki amerikai munkaerő-piaci adat alaposan keresztbe tett az utóbbi hetekben egyre élénkülő Fed-kamatemelési várakozásoknak. A rossz hír hatására az amerikai 10 éves állampapír referenciahozama hároméves mélypontra, 1,7%-ra esett, ami viszont még érdekesebb, hogy a 10 éves és a 2 éves államkötvény közötti hozamkülönbség a válság óta nem látott mértékűre zsugorodott.

Pénteken sokkolták a piacot az USA-ból érkező statisztikák, miszerint májusban mindössze 38 ezer új munkahely jött létre a gazdaságban, ami az elmúlt közel 6 év leggyengébb adata volt. A hír aláásta a befektetői várakozásokat, hogy a Fed akár már júniusban újra kamatot emelhet. Ennek következtében a dollár hirtelen intenzív gyengülésbe kezdett, azonban még ennél is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés