Előfizetői tartalom

A külső területeken jobban megy Clintonnak

MTI
|
Portfolio
Több mint hatvan százalékos szavazataránnyal Hillary Clinton nyerte meg az amerikai elnökválasztásra készülő demokraták előválasztását Puerto Ricóban Bernie Sanders vermonti szenátor előtt. A volt külügyminiszter - aki spanyol nyelvű Twitter-üzenetében köszönte meg támogatóinak a voksokat - ezzel egészen közel került ahhoz, hogy ő legyen a Demokrata Párt elnökjelöltje.

Az Egyesült Államok külső területének - és nem önálló szövetségi államnak - számító Puerto Ricóban csak a demokraták tartottak vasárnap előválasztást, a republikánusoké március elején volt. A választásra jogosultak hatvan delegátusról döntöttek. Hillary Clinton a voksok 61,8 százalékát nyerte el, míg Bernie Sanderst a szavazók 38 százaléka támogatta. Ezzel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés