Előfizetői tartalom

Kína lebukott?

Portfolio
Hiába mutatnak megnyugtató képet a kínai gazdaságról a hivatalos adatok, a különböző felmérések és egyéb információk alapján mindig felröppen a gyanú, hogy valójában sokkal nagyobb a lassulás annál, mint amit a pártvezetés előirányzott. A Capital Economics közgazdásza ezúttal a legnagyobb kereskedelmi partnerek számain keresztül világít rá, hogy valami nem stimmel a kínai sztorival.

A kínai gazdaságban (a nyersanyag- és energiaigénytől a feldolgozóipari felmérésekig) egy sor adat utal arra, hogy érdemi lassulást láthatunk, ám amire ezekből GDP-növekedési szám lesz, valahogy mindig pont azt a visszafogott fékezést láthatjuk, ami a kommunista párt terveiben szerepel. Julian Evans-Pritchard, a Capital Economics elemzője szerint a helyzet tarthatatlanságát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés