Előfizetői tartalom

Hiába az adócsökkentés, nem csökkennek a bevételek

MTI
A személyi-jövedelemadó (szja) kulcsának egy százalékos csökkentése, a munkavállalóknál hagyott 120 milliárd forintos többletbevétel ellenére sem csökkennek az idén az állam egészének bevételei, mivel a foglalkoztatottak száma 150 ezerrel nőtt az első negyedévben, valamint emelkedtek a reálbérek is - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Az NGM csütörtökön közzétett jelentése szerint az év első négy hónapjában 144,9 milliárd forint volt az államháztartás központi alrendszerének hiánya az egy évvel korábbi 609,8 milliárddal szemben. Az elmúlt másfél évtizedben nem volt ilyen alacsony az első négyhavi hiány. Banai Péter Benő hangsúlyozta, hogy a mostani érték az éves tervezett hiány mindössze 19...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés