Előfizetői tartalom

A vártnál magasabb inflációs adat érkezett Amerikából

Portfolio
Áprilisban havi bázison 0,4%-kal nőttek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban, ami kis mértékben ugyan, de meghaladta az elemzők által várt 0,3%-os növekedést. Az árszínvonal-emelkedés éves üteme ezzel a márciusi 0,9%-ról 1,1%-ra gyorsult. Ez utóbbinak némileg ellentmond, hogy a maginflációs index értéke 2,2%-ról 2,1%-ra mérséklődött.

A Reuters által megkérdezett 0,3%-os elemzői várakozásoknál valamelyest gyorsabban, 0,4%-kal nőttek áprilisban a fogyasztói árak az Egyesült Államokban. Az éves bázison vett infláció két hónapos lassulást követően 1,1%-ra gyorsult.Ezzel némileg ellentmondásosak voltak a maginflációs folyamatok. Az élelmiszer- és energiaárak hirtelen ingadozásától szűrt éves maginflációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés