Előfizetői tartalom

Nagyon gyenge adat érkezett Németországból

Portfolio
Márciusban havi alapon 1,3%-kal esett vissza a német ipari termelés, holott az elemzők ennél jóval visszafogottabb, 0,2%-os csökkenésre számítottak. Ilyen gyenge adatra nagyjából másfél éve nem volt példa, az erős évkezdet utáni gyenge feburári és márciusi német adatok pedig jól összecsengenek a magyar ipar gyengélkedésével is.

A februári 0,7%-os visszaesést követően márciusban havi alapon 1,3%-kal csökkent a német ipari termelés volumene, ami negatív meglepetést okozott a piacon. A Reuters által megkérdezett elemzők ettől jóval kisebb, 0,2%-os csökkenésre számítottak.Az iparon belül a legjelentősebb visszaesés az építőipar (-3,2%) és a feldolgozóipar (-1,2%) kibocsátási volumenében történt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés