Előfizetői tartalom

Egy ország jövője múlhat ennek a programnak a sikerességén

Portfolio
Mohammed bin Salman, szaúdi koronaherceg felügyelete alatt a mai nap nyilvánosságra hozták azt a dokumentumot, amelyben az olajkirályság grandiózus gazdaságszerkezeti átalakításainak tervét ismertetik, írja a Reuters. A tervek szerint 2030-ra közel hétszeresére növelnék a nem olajból származó állami bevételek összegét, ami hosszú távon biztosíthatná az ország fennmaradását. A herceg szerint a változó világpiaci trendek kikényszerítik az ehhez hasonló átalakítások véghez vitelét.

Szaúd-Arábia közzé tette a "Vision 2030" nevet viselő gazdasági stratégiai tervet, melyet a gazdasági döntéshozók - élükön a koronaherceggel - dolgoztak ki annak érdekében, hogy az eddig olajbevételeiből prosperáló arab ország gazdasága diverzifikálásával alkalmazkodhasson a változó világpiaci trendekhez, ezáltal pedig sikerrel vehesse a jövőbeli akadályokat. Az átalakítás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés