Előfizetői tartalom

Nem volt teljes az egység Matolcsyéknál

Portfolio
Minden monetáris tanácstag a kamatcsökkentési ciklus újraindítása mellett szavazott a legutóbbi kamatdöntő ülésen - derül ki a jegybank által most kiadott rövidített jegyzőkönyvből. Cinkotai János viszont nem 15, hanem 10 bázispontos csökkentést javasolt, ami nem lényegi különbség, de az óvatosságot jobban hangsúlyozó álláspont.

Az alapkamat csökkentését minden tanácstag támogatta, ugyanakkor egy tanácstag kisebb mértékű, 10 bázispontos csökkentést javasolt - áll a jegybank legutóbbi taáncsüléséről készült rövidített jegyzőkönyvben. Cinkotai János véleménye szerint a jegybanki alapkamat nagyobb mértékű további csökkentésével célszerű megvárni, hogy az MNB növekedést támogató intézkedéseinek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés