Előfizetői tartalom

Fazékban fortyogó béka a valutaövezet

Portfolio
A fazékban lassan fortyogó béka esetéhez hasonlította a gazdasági és monetáris uniós megtorpant reformját José Leandro, az Európai Bizottság politikai és stratégiai igazgatója, amit rendkívül veszélyesnek nevezett. A Bruegel intézet által rendezett panelbeszélgetés résztvevői egyetértettek abban, hogy a pénzügyi uniót kellene előbb befejezni, mielőtt hozzálátnának a fiskális unió megtervezéséhez.

A tagállamoknak láthatóan nem fűlik a foguk a gazdasági és monetáris unió kiteljesítéséhez szükséges intézkedések meghozatalához. A politikai akarat és konszenzus hiányát a jelenleg legnagyobb veszélyforrásnak nevezték a Bruegel intézet fiskális unióról rendezett panelbeszélgetésének résztvevői - számol be a Bruxinfo. Az Európai Bizottság politikai és stratégiai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés