Előfizetői tartalom

Megbüntették Merkeléket a választók

Index
|
Portfolio
A három tartományból csak egyet tudott megnyerni a CDU a vasárnapi németországi választáson, és Angela Merkelnek az is figyelmeztető jel, hogy a pártja mindenhol visszaesett, Baden-Württembergben 12 százalékkal az exit pollok szerint. A koalíciós partner, a baloldali SPD is visszaesett, egy tartományban negyedik lett. Megerősödött viszont a menekültellenességgel kampányoló AfD, és mindenhol 10 százalék fölött szerepelt - írja az Index. A Handelsblatt gyorsértékelésében úgy fogalmaz: a tartományi választások okozta vihar Berlinig ér, vagyis Angela Merkel német kancellárig.

Három német tartományban is választásokat tartottak vasárnap, amiknek külön súlyt adott, hogy Angela Merkel német kancellár menekültügyi politikájáról szóló népszavazásnak is fel lehetett fogni a szavazásokat. A három választáson a két német kormánypárt, a CDU és az SPD összességében nagy vereséget szenvedett - írta gyorselemzésében a Frankfurter Allgemeine Zeitung...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés