Előfizetői tartalom

Elég gyengén muzsikál a magyar ipar, kezdjünk aggódni?

Portfolio
Januárban az előző hónaphoz viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás januárban 0,1%-kal mérséklődött - jelentette a KSH. Ezzel immár a harmadik egymást követő hónapban esett az ipari termelés, vagyis az év vége, és az év eleje meglehetősen gyengére sikerült. Nagyon megijednünk azért nem kell, ám az a várakozásunk, hogy az ipar az idén lassulni fog, továbbra is érvényesnek látszik.

Novemberben 1,4, decemberben 0,7, januárban pedig 0,1%-kal csökkent az ipari termelés volumene az előző hónaphoz képest, ami semmiképpen sem nevezhető biztató sorozatnak. Főleg nem úgy, hogy az év első hónapja hagyományosan erős, mivel az év végi (főleg autóipari) leállások után jellemzően újra felpörögnek a gyártósorok. A gyengélkedés kapcsán a fő kérdés, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés