Előfizetői tartalom

Így gyűrűzik be a zuhanó részvénypiac a lakossági fogyasztásba

Portfolio
Két szemléletes ábrát mutatnak a Bank of America Merrill Lynch kötvény- és devizapiaci stratégái pénteki hírlevelükben arra, hogy milyen "veszélyesen jól" előrevetítik az amerikai részvénypiaci esések előbb a fogyasztói hangulat elromlását, ami aztán a lakossági fogyasztás romlásában is megjelenik. Éppen emiatt különösen fontosnak tartják, hogy a jövő héten megjelenő amerikai adatok pontosan mit mutatnak majd és ha gyengére sikeredik a fogyasztói hangulatindex, akkor elkezdhet aggódni a piac amiatt is, hogy mi lesz az amerikai lakossági fogyasztás terén.

Jövő kedden délután jelenik meg az Egyesült Államokban a Conference Board által havonta 5000 háztartás megkérdezésével készített fogyasztói hangulat index februári értéke, amelytől a piac süllyedést vár (98,1 pontról 97,3 pontra). Jövő pénteken pedig a Micigani fogyasztói hangulatindex jelenik meg, amelytől szintén süllyedést várnak (92 pontról 91 pontra). Így inkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés