FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

Stabilan emelkedik a maginfláció az USA-ban

Portfolio
Idén januárban havi alapon nem változtak a fogyasztói árak az Egyesült Államokban, a piaci konszenzus eközben - elsősorban a jelentős olajár-esés miatt - kismértékű (-0,1%) visszaesést várt. Az energia- és élelmiszeráraktól tisztított havi maginflációs mutató eközben az előzetes várakozásoknál nagyobb mértékben, 0,3%-kal emelkedett.

Az olaj világpiaci árának csökkenése ellenére - a havi inflációs mutató alapján - nem változtak az árak januárban az Egyesült Államokban. Ezzel ellentétben az energia- és élelmiszerárak hatásaitól szűrt havi index alapján 0,3%-kal nőttek a fogyasztói árak, ami felülmúlta a 0,2%-os növekedésre számító piaci várakozások átlagát. Az éves fogyasztói árszínvonal-változás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés