Előfizetői tartalom

Euróbevezetésen törik a fejüket a csehek

MTI
A GDP mintegy fél százalékába kerülne az euró bevezetése Csehországban, az európai stabilizációs mechanizmushoz (ESM) való cseh hozzájárulás pedig mintegy 34 milliárd koronát tenne ki - jelentette ki Tomás Prouza, az európai ügyekért felelős cseh államtitkár pénteken Prágában az euró bevezetéséről rendezett pénzügyi konferencia sajtóértekezletén.

A cseh gazdaság fel van készülve az euró bevezetésére és nagymértékben teljesíti a közös pénznem bevezetésének feltételeit - mondta Prouza.Kevés ország van olyan jól felkészülve az euró bevezetésére, mint a Cseh Köztársaság- vélekedett Ludek Niedermayer, EP-képviselő, a cseh jegybank korábbi kormányzója. Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság alelnöke szintén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés