Előfizetői tartalom

Okosabbak vagyunk, mint 13 éve

Portfolio
2000 és 2013 között rohamosan nőtt az alacsony jövedelmű országokon belül az alap-, közép- és felsőfokú oktatásban résztvevők aránya. A közepes jövedelmű országokban a leginkább szembetűnő növekedést a felsőfokú képzési tendenciák tekintetében tapasztalhattuk: 2000-hez képest kétszer annyi férfi iratkozott be egyetemre vagy főiskolára, míg a nőknél ez az arány két és félszeres, amivel 2013-ra megelőzték az erősebbik nem képviselőit. Bár mindkét országcsoport gyorsan zárkózik felfelé a fejlett térséghez, még így is óriási különbségek vannak.

Az oktatás fejlesztése kiemelt fontosságú téma minden ország számára, mind gazdasági, mind politikai szempontból. A minőség javítása, illetve a résztvevők körének bővítése jelentős hatással bír a jövőbeli növekedési pályára. Emellett a folyamat politikai jelentősége sem elhanyagolható, hiszen széleskörben elfogadott álláspont, hogy a magasabban képzett rétegek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés