Előfizetői tartalom

Deflációval fenyeget az olaj ára

Portfolio
Az Európai Központi Bank márciusban vizsgálhatja meg, milyen további monetáris politikai eszközöket alkalmazhat, amennyiben további stimulusra lesz szükség. Egyelőre nem döntött erről - nyilatkozta Ewald Nowotny, a jegybank kormányzótanácsának a tagja a The Wall Street Journal beszámolója szerint. A jegybankár az olajárak csökkenése miatt néhány hónapra negatív inflációval is kalkulál.

Csütörtöki, meglehetősen "galamblelkű" sajtótájékoztatóján Mario Draghi EKB-elnök már jelezte, hogy az EKB ismét megvizsgálná, mit tehet a makacsul alacsony infláció ellen. Nowotny most közölte, az EKB még nem döntött semmiről, így arról sem, hogy kamatvágással vagy újabb eszközvásárlásokkal veszi fel a harcot az alacsony infláció ellen. "Márciusban vizsgáljuk meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés