Előfizetői tartalom

Mindenki a lengyeleket vizslatja

MTI
A Fitch Ratings elsőrendű "A mínusz" szinten, változatlan stabil kilátással megerősítette pénteken Lengyelország államadós-besorolását. A Moody's Investors Service - bár hitelminősítő menetrendjében szerepelt a lengyel szuverén adósosztályzat elbírálása - most nem hajtott végre besorolási felülvizsgálatot Lengyelország esetében.

Előzőleg a harmadik nagy nemzetközi hitelminősítő, a Standard & Poor's - komoly meglepetést keltve a piaci szereplők és az elemzők körében - az eddigi elsőrendű "A mínusz"-ról egy fokozattal "BBB plusz"-ra rontotta a hosszú futamidejű lengyel deviza-államadósság besorolását, azzal a véleményével indokolva a döntést, hogy a tavaly őszi választások után hivatalba lépett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés