Előfizetői tartalom

A félmillió menekült áttelepítése technikailag kivitelezhetetlen

Portfolio
A külső határok őrizetének megerősítéséről szóló csomag részeként az Európai Bizottság kedden a menekültek önkéntes befogadásának mechanizmusára terjeszt majd elő egy ajánlást, ami formai és tartalmi eltéréseket is mutat az áttelepítési koncepcióhoz képest. A javaslatban azonban előreláthatóan nem lesz utalás a befogadandó menekültek számára. Ahmet Davutoglu török kormányfő is Brüsszelben lesz a csúcs napján.

A törökországi (továbbá libanoni és jordániai) menekülttáborokban tartózkodó szíriaiak EU-ba történő áttelepítése helyett a menekültek önkéntes befogadásáról szóló mechanizmusra készül kedden javaslatot tenni az Európai Bizottság - írja a Bruxinfo. Az ENSZ menekültügyi főbiztossága által hitelesített menekültek humanitárius célú befogadása EU-források szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés