Előfizetői tartalom

MNB: a vártnál tovább maradhat az alacsony kamat

Portfolio
"A szeptemberi Inflációs jelentés előrejelzésének ismeretében a Monetáris Tanács úgy ítéli meg, hogy az alapkamat aktuális szintje és a laza monetáris kondíciók tartósan, a vártnál hosszabb horizonton történő fenntartása összhangban van az inflációs cél középtávú elérésével és a reálgazdaság ennek megfelelő mértékű ösztönzésével" - olvasható a keddi kamatdöntés után kiadott közleményben. Ezzel sok konkrétumot nem árult el a jegybank, mivel továbbra sem tudjuk, meddig maradhat az 1,35 százalékos kamat, viszont az fontos üzenet, hogy az MNB nem kamatvágással, hanem a jelenlegi szint tartós, a piac által jelenleg vártnál hosszabb ideig való fenntartásával számol.

Budapest Economic Forum 2015 A monetáris politika kilátásai is szóba kerülhetnek a Budapest Economic Forumon. Regisztráljon most! Információ és jelentkezés A Monetáris Tanács megítélése szerint a tartósan laza monetáris kondíciók összhangban vannak az árstabilitási cél elérésével - olvasható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés