Előfizetői tartalom

Görögország újra nekifut

Portfolio
Vasárnap ismét parlamenti választásokat tartanak Görögországban, az elmúlt nyolc hónapban immáron harmadjára. Hogy ki kapja a legtöbb szavazatot, azt egyelőre nehéz megjósolni, ugyanis mióta a Sziriza belement az új hitelcsomag kemény feltételeibe, az előnye hirtelen eltűnt a második legerősebb párttal, az Új Demokráciával szemben.

A szabályokrólA görög parlament 300 fős, ebből 250 helyet a szavazatok arányában osztanak el a 3 százalékos küszöböt elérő pártok között, a maradék 50 széket pedig a nyertes párt kapja. Ha minden induló párt bejutna a parlamentbe, akkor a szavazatok nagyjából 40 százalékára lenne szüksége a nyertesnek ahhoz, hogy abszolút többséget szerezzen (151 széket). Azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés