Előfizetői tartalom

Itt a Juncker-csomag a menekültválság kezelésére

Portfolio
Jean-Claude Juncker parlamenti évértékelő beszéde után a Bizottság közzétette átfogó javaslatcsomagját a migrációs stratégia megvalósításával kapcsolatban. A korábban kiszivárgott információknak megfelelően az eredeti 40 ezer mellett plusz 120 ezer menekült befogadására tettek javaslatot, amiből Magyarországról 54 ezer főt helyeznének át. Az áthelyezési programban való részvétel kötelező jellegű lehet és az uniós költségvetésből összesen 780 millió eurónyi keretet biztosítanak rá. Hatályba léptetnének egy állandó áthelyezési mechanizmust is, ami a 160 ezres kereten túl döntene arról, hogy egyes nyomás alatt lévő országoktól még kinek mennyi embert kellene átvennie.

más tagállamokba.Az áthelyezés kötelező elosztási kulcs alapján történne, amely objektív és számszerűsíthető kritériumokon (40%-ban a lakosság számán, 40%-ban a GDP-n, 10%-ban a menedékjog iránti korábbi kérelmek átlagos számán és 10%-ban a munkanélküliségi rátán) alapulna. Olyan állampolgárságú kérelmezőkre vonatkozik, akik esetében a menedékjog iránti kérelmek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés