Előfizetői tartalom

Orbán elárulta, mi lesz a menekültkérdés végső tétje

Portfolio
Néhány hónap, egy-két év múlva a mostani viták felcserélődnek majd egy nagy végső vitára, melyben az lesz a kérdés, hogy van-e egy országnak joga ahhoz, hogy kinyilvánítsa, hogy nem kívánja a saját etnikai-kulturális összetételét külső nyomásra megváltoztatni - mondta Orbán Viktor hétfő reggel a magyar misszióvezetők értekezletén. A kormányfő kiemelte, hogy a magyar álláspont nem a kvóták ellen van a menekültkérdésben, hanem azt szeretnénk elérni, hogy először az okokat kezeljük.

Az a folyamat, aminek most a kellős közepén vagyunk, nem előzmény nélküli. Ha egy jelentős nemzetközi szereplő úgy dönt, hogy például Líbiában megdönti a neki nem tetsző kormányt és ott káosz alakul ki, akkor a menekültek meg fognak érkezni Európába - emelte ki Orbán Viktor. Hozzátette: Líbiában vagy Szíriában szövetségesként Magyarország is részt vett ezekben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés