Előfizetői tartalom

Ezért lehetünk nagy bajban, ha nem tudjuk megvédeni a határokat

Portfolio
Az elmúlt napokban Orbán Viktor és Lázár János is arról beszélt, hogy az Európába érkező menekülthullám miatt veszélybe kerültek az Európai Unió schengeni határai, hiszen "ha mi nem tudjuk megvédeni a külső határokat, akkor majd megvédi azokat más". Ezzel kapcsolatban készített egy elemzést az Erste Bank, mely azt vizsgálta meg, hogy a közép-európai országok mennyit profitáltak eddig a schengeni rendszerből.

Az Erste szakértői szerint főleg az exportorientált országok a nyitott Európai Unió nyertesei, például Magyarország, Csehország, Szlovákia és Szlovénia, melyek a schengeni rendszer miatt akadálytalanul tudnak kereskedni Nyugat-Európával. A bank elemzői szerint ha tényleg veszélybe kerülne a mostani rendszer és visszaállítanák a határellenőrzést, akkor az először abban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés