Előfizetői tartalom

A héten megtudjuk, hogy teljesít a magyar gazdaság

Portfolio
GDP-dömpingre számíthatunk a héten: pénteken Magyarország mellett Németország, Franciaország és az eurózóna második negyedéves gazdasági teljesítményéről is végre megérkeznek az előzetes adatok. Hazánkban az infláció júliusi alakulását is közli a KSH, míg az USA-ból olyan fontos makrogazdasági adatok érkeznek, mint a kiskereskedelmi forgalom, illetve az ipari termelés. A héten a görög tárgyalásoknak is a végükhöz kellene érniük, ugyanis jövő hét csütörtökön már törleszteniük kell 3,2 milliárd eurót az Európai Központi Banknak.

Pénteken megtudhatjuk, hogyan teljesített a magyar gazdaság a második negyedévben, egyelőre csak a nyers adatok alapján. A növekedés szerkezetében a havi adatok alapján nem látszik nagy változás, vélhetően a második negyedévben is az ipari export és az élénkülő lakossági fogyasztás fűtötte a növekedést. A magyarral egy napon több európai GDP-adat is napvilágot lát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés