Előfizetői tartalom

Itt az MNB döntése

Portfolio
A Portfolio konszenzusában jelzett 10 helyett 15 bázisponttal csökkentette irányadó rátáját a Magyar Nemzeti Bank. Holnaptól így már 1,35 százalékon áll az alapkamat, ami természetesen új történelmi rekordot jelent. A piacot leginkább a jegybank új iránymutatása érdekli, amit Matolcsy György fél hármas sajtótájékoztatójából, illetve a háromkor publikálandó jegybanki közleményből ismerhetünk majd meg.

A vágás mértékével okozott némi meglepetést a jegybank mai döntése, mert a Portfolio felmérésének elemzői konszenzusa 10 bázispontos vágást vetített előre, igaz voltak olyan londoni elemzők, akik 15 bázispontos csökkentést vártak. A korábbi üzenetekből tudhattuk, hogy még nincs vége a kamatcsökkentési ciklusnak. Az MNB korábban úgy fogalmazott, hogy az inflációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés