Előfizetői tartalom

Szinte az egész kapott összeget el is költötték a görögök

Portfolio
Görögország hétfőn fizetési megbízást adott összesen 6,8 milliárd euróról, melyet az EKB-nak, az IMF-nek illetve az eurózóna jegybankjainak utalnak át. Ezzel a múlt héten kínkeservesen kialkudott 7 milliárd eurós áthidaló hitelt szinte teljes egészében el is költötték, most viszont néhány hétig nem lesz újabb komoly törlesztési kötelezettségük.

Az IMF felé már július eleje óta késedelemben voltak a görögök, akkor járt ugyanis le egy 1,5 milliárd eurós részlet, amit csak most sikerül visszafizetni. Az egyetlen szerencséjük, hogy a késlekedésnek nem voltak jelentős hatásai, mivel a szervezet első lépésben csak figyelmeztette Görögországot. A múlt héten hosszú idő után sikerült megállapodni arról, hogy a görögök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés