Előfizetői tartalom

Ha lemaradtál a hétvégi görög drámáról, akkor ezt a cikket olvasd el!

Portfolio
Görögország szinte teljesen elveszítette az euróövezeti partnerek bizalmát, azonban az euróövezet pénzügyminiszterei és vezetői maguk sem értenek egyet a görög válság kezelésében - így lehetne összefoglalni a hétvége eseményeit. Az európai partnerek ezért mindennél szigorúbb előfeltételeket szabnak a harmadik mentőcsomaghoz, a németek mindenkinél ütősebb kártyákat húznak elő (így például a görögök átmeneti euró-kiléptetését). A görög kormányfő pedig az összeomló bankrendszer miatt kiszolgáltatott. Szinte semmi sem dőlt el vasárnap éjfélig, talán csak annyi, hogy a Donald Tusk által végső határidőnek nevezett vasárnapi határidő már lejárt. Megállapodás nélkül.

Ahogyan arra számítani lehetett, ez a hétvége is Görögországról szólt, vagyis a görög kormány és a nemzetközi hitelezők közötti tárgyalásokról. Ebben a cikkünkben összefoglaljuk röviden, hogy mi is történt az elmúlt 48 órában. Miután a görögök a július 5-i népszavazáson nemmel szavaztak a nemzetközi szervezetek ajánlásaira, csütörtök este a görög kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés