Előfizetői tartalom

Szinte mindenki magyar állampapírt akar venni!

Portfolio
Új rekordot értek el a lakossági állampapírok júniusban 161 milliárd forintos nettó értékesítéssel - közölte pénteken az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). Ezzel az első félévben 516 milliárd forintos volt a növekedés, ennek hatására az eredetileg tervezett 302 milliárdos éves tervet előbb 600, majd 700 milliárd forintra emelték.

Júniusban a Kamatozó Kincstárjegyek állománya 124,3 milliárd forinttal emelkedett köszönhetően annak, hogy a négy lejárat mellett öt értékesítés volt. A Féléves Kincstárjegyek (FKJ) állománya 1,2 milliárd forinttal, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek és a Kincstári Takarékjegy (KTJ) Plusz együttes mennyisége közel 4,2 milliárd forinttal nőtt - áll az ÁKK...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés