Előfizetői tartalom

Időben beérkeztek a görög javaslatok, már ki is szivárogtatták őket

Portfolio
Alekszisz Ciprasz kormányának sikerült betartania a csütörtök éjfélre kitűzött határidőt, és időben - állítólag este 9 óra körül - elküldték a várva várt reformjavaslatokat az Eurócsoportnak. Az intézkedéscsomag tartalmát eddig egyik uniós vezető sem kommentálta - se pozitívan, se negatívan (!) -, azt nagyjából este 11 óta az intézmények (EB/EKB/IMF) értékelik. Ciprasz kormányfő holnap reggel 7 órára összehívta a Sziriza képviselőit és későbbre a parlamentet, hogy jóváhagyják a reformcsomagot. Úgy tudni azonban, előbb megvárják, hogy zöld utat kapjanak a reformok az intézményektől, és csak ez után viszik szavazás elé azt a görög parlamentben. Nem sokkal a benyújtás után felkerült az internetre is a dokumentum. Az intézmények feltehetően egész éjjel dolgoznak a csomag elemzésén, hiszen most minden fél az ő véleményükre vár.

2015. július 10. 01:20 Megosztás Ez még nem a végleges verzió Több publicista attól tart, hogy a megszorító csomag nem lesz elegendő a hitelezők számára, ám a Kathmerini görög lap egy munkatársa felhívta a figyelmet: ha zöld utat kap a javaslat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés