Előfizetői tartalom

Görög jegybank: fájdalmas lenne az eurózónából való kilépés

Portfolio
Az államcsőd és az eurózónából való kilépés fájdalmas útjára kerülne Görögország, ha nem sikerülne megegyezni a nemzetközi partnerekkel a szükséges reformokról - erre maga a görög jegybank figyelmeztet a ma frissen megjelent jelentésében. A jelentésben arra sarkallják a nemzetközi partnereket, mutassák ki az adósságelengedéssel kapcsolatos hajlandóságukat úgy, ahogyan azt 2012-ben tették.

Ha kilépnének...A görög jegybank szerint a Grexit mély recesszióval, a jövedelmek drámai visszaesésével, a munkanélküliség durva emelkedésével járna, vagyis minden, az utóbbi években az EU-ban, és különösen az eurózónában elért eredményük romba dőlne. Az európai magországok sorából egyszerűen a szegény dél-európai országok közé lenne száműzetve Görögország.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés