Előfizetői tartalom

Felgyorsítaná az EU bővítését Szijjártó

MTI
Az Európai Unió nyugat-balkáni bővítésének felgyorsítására és a közép-európai energiabiztonság megteremtéséhez szükséges beruházásokra kell most leginkább összpontosítania a Közép-európai Kezdeményezésnek (KEK) - vélekedett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a KEK külügyminisztereinek találkozóján a macedóniai Ohridban.

Az MTI tudósítójának telefonon adott nyilatkozatában kiemelte: a Nyugat-Balkán uniós integrációjának felgyorsítása nemcsak gazdasági eredményeket fog hozni, hanem hozzájárulhat "az Iszlám Állam számára toborzott, úgynevezett idegen harcosok áramlásának megállításához", valamint az Európai Unióra nehezedő bevándorlási nyomás kezeléséhez is. Az energiabiztonság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés