Előfizetői tartalom

Csak úgy repkednek a milliárdok a költségvetésből!

MTI
|
Portfolio
Zajlik a 2016-os költségvetés korai elfogadása és már ki is rajzolódik, hogy a kormány májusban beterjesztett törvényjavaslatát a különböző lobbiérdekek hol írják át. A költségvetési bizottság szerdai ülésén ugyanis elfogadták a kormány által támogatott módosító javaslatokat. Ezek lényeges pontja, hogy az eredetileg 70 milliárd forintosra tervezett, majd a Költségvetési Tanács javaslatára 100 milliárd forintra emelt Országvédelmi Alapot a kormány visszaállítja. A bankok kedvezményt kaphatnak jövőre a bankadóból 10 milliárd forint értékben és a nagyvállalatokkal még bőkezűbb lenne a magyar állam.

A költségvetési bizottság a jövő évi költségvetést módosító javaslatokról döntött szerdai ülésén, a kormány által támogatott javaslatokat elfogadta, a nem támogatottakat pedig elvetette.Kisebb extra tartalék is elégAz ülésen Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára ismertette a tárca indítványait. Hangsúlyozta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés