Előfizetői tartalom

Zombor: csapdában az egészségügy

MTI
Az egészségügy rendszerén belül a prioritások és a források meghatározása 25 éve várat magára, az egészségügyet ki kell szabadítani a politikai csapdából - erről Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár beszélt egy csütörtöki konferencián. Elismerte azt is: az EU-ban nálunk a legalacsonyabbak az állami egészségügyi kiadások, és bár kellene még plusz forrás a rendszerbe, nincs lehetőség rá, hogy jelentősen növeljék a szektorra fordított közkiadásokat.

Zombor Gábor az Egészségügy: együtt és/vagy külön? címmel, a Világgazdaság online által rendezett konferencián kifejtette, ki kell szabadítani az egészségügyet a politikai csapdából, konszenzust kell teremteni, ahol az alapvetések egyértelműek, és politikai konszenzus van abban, hogy az ellátórendszert így, vagy szűkebb formában, nagyobb ráfordítással tudja-e az állam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés