Előfizetői tartalom

Így gyűrik le a trojkát a görögök!

Portfolio
A törlesztések összevonása és eltolása nem egy jó jel, innentől kezdve nem lesz egyszerű - reagálta egy uniós diplomata a görög pénzügyminisztérium tegnap esti bejelentésére, miszerint ma nem fizetik ki a 300 milliós részletet, hanem inkább hónap végén egy összegben törlesztenek. Uniós forrásoktól úgy tudni, a görögök rendkívül elbízták magukat a tárgyalásokkal kapcsolatban, ugyanis tudják: az EU vezetői biztosan nem fogják hagyni, hogy távozzanak az eurózónából. A Bruxinfo tudomása szerint a taktikázás eredményeképp jövő héten egy minimális, az eredeti elképzeléseknél jóval engedékenyebb csomagot üthetnek nyélbe, és a csődöt Athén elkerüli. Hogy ez valóban ilyen egyszerűen alakul-e, azt majd meglátjuk. Az azonban nem túl biztató, hogy mára tervezett egyeztetések elmaradnak.

Nyeregben érzik magukatAngela Merkel német kancellár - akinek fontos közvetítő szerepe van a görög tárgyalásokban - még a tegnapi bejelentés előtt úgy nyilatkozott: messze van még a tárgyalások vége.Kapcsolódó cikkünk2015.06.04Nem akarnak holnap fizetni a görögökA vezető uniós politikus kijelentését valószínűleg egy intő jelnek szánta a görögöknek. A Bruxinfo ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés