Előfizetői tartalom

A láthatatlan fejlemények ellenére láthatáron a görög paktum

Portfolio
Továbbra is bizakodó a görög miniszterelnök annak kapcsán, hogy hamarosan sikerül közös nevezőre jutni a nemzetközi hitelezőkkel, és a pénteki IMF-törlesztéssel kapcsolatban mindenkit megnyugtatott: eddig is fizettek, most is fizetni fognak - nagyjából ennyi fejlemény látott napvilágot Aléxisz Ciprász kormányfő és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének szerdán későn este megvalósuló találkozójáról.

A görög miniszterelnök úgy hiszi, a megegyezés "a láthatáron" van. Ugyanakkor hozzátette, reális szemszögből kell megközelíteniük a helyzetet ahhoz, hogy a tárgyalásokat lezárhassák. Úgy látja, az Európai Bizottság oldaláról hajlandóak tudomásul venni a valóságot. Az európai uniós vezetők tegnap jelezték, az elsődleges költségvetési egyenleg terén hajlandóak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés