Előfizetői tartalom

Tömjük az állam zsebeit (2.)

Portfolio
Áprilisban 73 milliárd forintos deficittel zárt az államháztartás (önkormányzatok nélkül), ami egyáltalán nem rossz teljesítmény. Főleg, ha még azt is figyelembe vesszük, hogy a május elejei munkaszüneti napok miatt még április végén kifizetésre kerültek bizonyos támogatások. Az első négy hónap alatt így összesen 609,8 milliárd forintos mínusz jött össze, ami szintén kedvező a korábbi évek fényében. A részletekből az látható, hogy a bevételek jobban jönnek. Banai Péter államtitkár a tárca háttérbeszélgetésén elmondta, hogy kedvezőbbek a folyamatok a költségvetésben.

Áprilisban 73 milliárd forintos hiánnyal zárt a költségvetés. Ez a korábbi évekkel összevetve nem kiugró adat, ám a minisztérium tájékoztatásából az is kiderült, hogy előrehozott kiadási tétel is terhelte az áprilisi büdzsét. Banai Péter NGM-államtitkár a friss adatok kapcsán a tárca háttérbeszélgetésén elmondta, hogy az első négy hónap alatt az éves terv 70%-a...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés