Előfizetői tartalom

Áll bál a kötvénypiacokon, mi lesz velünk?

Portfolio
Az utóbbi hetekben jelentősen emelkedtek a fejlett piaci kötvényhozamok, ami alapesetben rossz hír lenne a feltörekvő országoknak is. Most azonban a szakemberek szerint úgy tűnik, hogy viszonylag olcsón megúszhatjuk a folyamatot - olvasható az Emergingmarkets.org összeállításában, melyben magyarázatot is adnak a szokatlan helyzetre.

A tízéves német Bund-hozam az utóbbi hetekben 0,05 százalékról előbb 0,7 százalékra ugrott, majd az elmúlt két napban 0,63 százalékra korrigált vissza. Közben az amerikai tízéves hozam is mintegy 40 bázisponttal emelkedett, azonban úgy tűnik, hogy a feltörekvő piaci befektetők nem ijedtek meg ettől. A folyamat normál esetben a feltörekvő hozamokra is negatív hatással lenne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés