Előfizetői tartalom

Üzentek Orbánnak: ebből még harc lehet

MTI
|
Portfolio
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke írásban határozott kéréssel fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, melyben azt kéri, azonnal vonja vissza a halálbüntetés esetleges visszaállításáról szóló felvetését, különben harcra számíthat - írja a Reuters. Közben kiderült az is, hogy jövő héten az Európai Parlament állampolgári jogokkal, bel- és igazságügyi kérdésekkel foglalkozó bizottsága meg fogja vitatni a magyar miniszterelnök migrációval és a halálbüntetéssel kapcsolatos javaslatait.

Juncker is kiakadtAz EB-elnök kiemelte, hogy az EU Alapjogi Chartája tiltja a halálbüntetést, majd hozzátette:Orbán úrnak azonnal világossá kell tennie, hogy nem áll szándékában ilyesmit tenni. Ha mégis lenne, akkor ebből harc lesz.Az EP-elnök telefonbeszélgetést kezdeményezettKözben kiderült az is: jövő héten az Európai Parlament állampolgári jogokkal, bel- és igazságügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés