Előfizetői tartalom

Padlón a kamatok, miért nincs hát elég beruházás?

Szalai Zoltán
A válság következtében a jegybankok korábban nem látott mértékű alkalmazkodást hajtottak végre. Irányadó kamataikat történelmileg alacsony szintre csökkentették, sőt esetenként korábban nem látott módon negatív irányadó kamatokat vezettek be, és ezen túl is számos nem szokványos eszközzel ösztönzik a banki hitelezést. Ennek ellenére a beruházások felfutása, a fogyasztás emelkedése és a hitelezési tevékenység élénkülése a legtöbb régióban még várat magára. Legújabban például a Nemzetközi Valutalap 2015. évi tavaszi jelentése szentel külön fejezetet az alacsony beruházási tevékenység lehetséges okainak.

Hitelezés 2015 Hasonló témákról is szó esik Hitelezés 2015 konferenciánkon. Regisztráljon mielőbb! Információ és jelentkezés Kamatok, beruházások és megtakarításokA válság előtt a modern jegybanki működés elemzési keretei azon alapultak, hogy a gazdaság ciklikus simítását elsősorban a jegybankok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés