Előfizetői tartalom

Nem kapnak vissza pénzt a görögök

Portfolio
Görögország elvileg nem jogosult annak a banki feltőkésítéshez kapcsolódó 1,2 milliárd eurónak a visszatérítésére, amit az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszközből szeretne viszont látni - ebben egyeztek meg ma az Eurócsoport Munkacsoportjának tagjai. Ugyanakkor hozzátették, fontolóra veszik, hogy mit lehet kezdeni az üggyel - írja a Reuters. És ha ez még nem lenne elég a görög kormánynak, az Európai Központi Bank megálljt parancsolt a görög bankoknak is: a jelenlegi állománynál nem tarthatnak több rövid görög adósságpapírt a portfóliójukban.

Elvileg nem jár vissza a 1,2 milliárdMindez azt is jelenti, hogy a görög kormány nem jut azonnal pénzhez, noha tegnap még erre számíthattak.Kapcsolódó cikkünk2015.03.24Végre pénzhez juthat a görög kormányAz athéni kormány azzal indokolja a kérelmet, hogy szerintük Görögország túl sokat fizetett az eurózónás mentőalapba (EFSF), mivel a saját banki mentőalapjának (HFSF)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés