Előfizetői tartalom

Itt a figyelmeztetés: baj lehet a negatív kamatokból!

Portfolio
A negatív kötvényhozamok komoly károkat okozhatnak, ráadásul nem pusztán a pénzügyi rendszernek, hanem lényegében mindenkinek - figyelmeztetett ma a Nemzetközi Fizetések Bankja. Szerintük szinte lehetetlen megmondani, hogy ez a soha nem látott környezet milyen viselkedést vált majd ki a befektetőkből, kormányzatokból és a polgárokból.

A jegybankok jegybankjának is nevezett svájci székhelyű Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) szerint kifejezetten veszélyes az a fejlemény, hogy ennyire széles körben negatív hozamok jelentek meg a piacokon. Ezzel a pénzügyi világa eddig nem ismert területre lépett és megjósolhatatlan, hogy mindez milyen viselkedést vált majd ki a befektetőkből, kormányzatokból és polgárokból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés