Előfizetői tartalom

Csalódást keltő adat látott napvilágot a Fed ülése előtt

Portfolio
Kissé alulmúlta a várakozásokat a februári ipari termelés az Egyesült Államokban: a várt 0,2 százalékos bővülést helyett csak 0,1 százalékot látunk. Az eltérés bár nem jelentős, de a szerdai Fed-döntés előtt óriási fókusz összpontosul az amerikai makroadatokra, hiszen azok függvénye, hogy mikor kezdődhet a kamatemelési ciklus.

Holnap kezdődik a Fed Nyíltpiaci Bizottságának a kétnapos kamatdöntő ülése. Márpedig a piacon azt várják, hogy megváltozik a jegybank iránymutatása a kamatpolitikája kapcsán, és kiveszik a közleményükből a "türelemmel leszünk" kitételt. Csakhogy ennek éppen az volna a feltétele, hogy folyamatosan a várakozásoknak megfelelően - vagy jobban - alakuljanak a makromutatók....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés