Előfizetői tartalom

Megúszhatják az adósságleírást az ukránok

Portfolio
Ukrajna elkerülheti az adósságleírást a hiteleinek átütemezéséről szóló tárgyalásokon - erről Paul Rawkins, a Fitch Ratings egy igazgatója beszélt. Úgy véli, jelenleg csak a lejáratok meghosszabbításáról van szó, tényleges adósság-elengedésről nem, és ennél a pontnál erre nem is számítanak erre. Az átstrukturálással párhuzamosan ugyanakkor valószínűleg tovább vágnak az ukrán hitelminősítésen: ideiglenesen csődös besorolást is kaphatnak.

A Nemzetközi Valutalap várhatóan holnap hagyhatja jóvá az Ukrajnának nyújtandó 17,5 milliárd dolláros pénzügyi segélycsomagot. Az ukrán kormány, melynek 5,4 milliárd dollárnyi törlesztési kötelezettsége van idén, a jóváhagyás után ülne tárgyalóasztalhoz hitelezőivel . Ukrajna a legalacsonyabb még nem csődös hitelminősítéssel rendelkező ország, a Fitch-nél "CC"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés