Előfizetői tartalom

Meglepő lendületbe jött a francia gazdaság, a némettel sincs baj

Portfolio
A várttól lényegesen eltérően alakult februárban a francia gazdaság két fontos üzleti aktivitási indexe, amelyek összességében oda vezettek, hogy 3,5 éve nem láttunk olyan pezsgést Európa második legnagyobb gazdaságában, mint most. A franciához hasonlóan a német gazdaságnál is szokatlan kettősség figyelhető meg a feldolgozóipari és szolgáltatói üzleti aktivitás kapcsán, de a kompozit index alapján Európa legnagyobb gazdaságában is határozott élénkülés látszik.

A Markit előzetes februári feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe a várt 49,5 pontra emelkedés helyett 47,7 pontra esett vissza (januári tény: 49,2 pont), azaz újra kedvezőtlen irányba tart ez az ágazat. Közben viszont a szolgáltató szektor aktivitását jelző index meglepően nagy emelkedéssel 53,4 pontra ért a januári 49,4 pontról (várt: 49,8 pont), amelyben az új megrendelésekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés