Előfizetői tartalom

Levágják a görögöket a pénzforrásról?

MTI
|
Portfolio
Az Európai Központi Bank (EKB) szerda este fokozta az új görög kormányra nehezedő nyomást, bejelentve, hogy visszavonja a görög bankok egyik legfontosabb hitelfelvételi lehetőségét. Közleményében az EKB kormányzótanácsa tudatta, hogy a görög bankok február 11-től nem férhetnek hozzá az EKB hiteleihez görög államkötvények vagy a görög kormány által garantál kötvények felhasználásával. Mindezt néhány órával azután jelentették be, hogy Jánisz Varufakisz új görög pénzügyminiszter Frankfurtban - saját szavai szerint - "nagyon gyümölcsöző" megbeszélést folytatott Mario Draghival, az Európai Központi Bank (EKB) elnökével.

Első reagálásában a görög pénzügyminisztérium cáfolta, hogy Görögország lenne az EKB lépésének célpontja. Egyúttal közölte, hogy az ország pénzügyi rendszere "teljességgel védve van" a rendelkezésére álló más likviditási csatornáknak köszönhetően. Az EKB mindeddig lehetővé tette a bóvli kategóriába sorolt görög kötvények fedezetként való felhasználását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés